Ο Οργανισμός Ενημέρωσης για την Αμιαντίαση (Asbestos Disease Awareness Organization -ADAO)
συνεχίζει τη διεθνή του εκστρατεία για την εξάλειψη του αμίαντου μέσω της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Αμίαντο (GAAW), 1η - 7η Απριλίου 2016.

Η GAAW έχει σκοπό να ενημερώσει για τον αμίαντο και να εκπαιδεύσει τις κοινωνίες για την πρόληψη της νόσου που σχετίζεται με τον αμίαντο με την ελπίδα ότι όλο και περισσότερες χώρες θα απαγορεύσουν τη χρήση του. Είναι γεγονός ότι ο αμίαντος ακόμα εξορύσσεται, εισάγεται και χρησιμοποιείται τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις αναπτυγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι έχει επιβεβαιωθεί ως καρκινογόνος για τον άνθρωπο. Τα καταστροφικά προβλήματα υγείας και οι ασθένειες που προκαλούνται από την έκθεση στον αμίαντο αποτελούν σημαντικό κόστος για την κοινωνία και απίστευτα επώδυνη εμπειρία για τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν προσβληθεί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization-WHO) εκτιμά ότι 107.000 χιλιάδες εργάτες σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από νόσο σχετική με τον αμίαντο, γεγονός που ισοδυναμεί με 300 θανάτους την ημέρα. Μόνο 55 χώρες έχουν απαγορεύσει τον αμίαντο, με αποτέλεσμα οι εργάτες ακόμη να εκτίθενται σε αυτόν καθημερινά, με πιθανά επικίνδυνες συνέπειες για την ζωή τους.

 

Ο ADAO είναι ολοκληρωτικά αφοσιωμένος στη βελτίωση αυτών των στατιστικών και εργάζεται ενεργά για την πρόληψη και την εξάλειψη των νόσων που προκαλούνται από τον αμίαντο. Έχει συνιδρυθεί από τη Linda Reinstein (Λίντα Ραϊνστάιν) το 2004, αμέσως μετά τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της από μεσοθηλίωμα, όταν έγινε ακτιβίστρια στον τομέα. Σήμερα, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, είναι αποφασισμένη να ενώσει τα άτομα που έχουν προσβληθεί από νόσους που σχετίζονται με τον αμίαντο και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Σχολιάζει: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δοθεί τέλος στην ανθρώπινης προέλευσης καταστροφή του αμίαντου μέσα από κοινές φωνές και δράσεις. Πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια παγκόσμια κοινωνία στήριξης και ελπίδας».

Περισσότερες πληροφορίες για τη GAAW μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.asbestosdiseaseawareness.org/archives/10434

Αμέσως μετά τη GAAW, ο ADAO διοργανώνει το 12ο Ετήσιο Συνέδριο Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Αμίαντο, στην Ουάσιγκτον ΠΚ, 8-10 Απριλίου 2016. Δηλώστε συμμετοχή για να παραβρεθείτε στο συνέδριο κάνοντας στη διεύθυνση: http://www.asbestosdiseaseawareness.org/archives/34425

Άτομα και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να στηρίξουν τη GAAW ή το Ετήσιο Συνέδριο Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Αμίαντο προτείνεται να κάνουν follow #GAΑW στο Twitter και να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://www.asbestosdiseaseawareness.org/about-adao.

Σχετικά με τον Οργανισμό Ενημέρωσης για την Αμιαντίαση

Ο Οργανισμός Ενημέρωσης για την Αμιαντίαση (Asbestos Disease Awareness Organization -ADAO) ιδρύθηκε από θύματα του αμίαντου και τις οικογένειες τους το 2004. Ο ADAO αποτελεί τη μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με σκοπό να παρέχει στα θύματα του αμίαντου και σε ευαισθητοποιημένους πολίτες μια ενιαία φωνή μέσα από την εκπαίδευση, τη νομική υπεράσπιση και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες μας. Ο ADAO επιδιώκει να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους από την έκθεση στον αμίαντο, να υποστηρίξει την απαγόρευση του αμίαντου και να προστατεύσει τα ατομικά δικαιώματα των θυμάτων του αμίαντου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.asbestosdiseaseawareness.org.

Διεύθυνση επικοινωνίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:
Kim Cecchini
Media Relations (Δημόσιες Σχέσεις)
Asbestos Disease Awareness Organization (ADAO)
+ (202) 391-5205
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία
Οργανισμός The McOnie Agency
Επίθετο McOnie
Όνομα Sarah
Θέση Managing Director
Τηλ. Γραφείου 01483414751

Μετάφραση : Ελευθέριος Βακάλης